Ulkofilee saadaan eläimen selästä, longissimus dorsi -lihaksesta. Koska lihas on suurimman osan ajasta levossa, ulkofilee on erityisen mureaa. Tämä osa tunnetaan monilla eri nimillä, mikä voi olla hieman hämmentävää. Englanniksi nimi on yleensä striploin. Esille pantuna lihalla on kuitenkin monta nimeä: new york strip, strip steak, sirloin steak, contre-fillet.
Lihakulttuurin lihassa makurasva jätetään lihaan. Se antaa lihalle ihanan maun kypsennettäessä.

Valmistus

Suolaa liha ennen valmistusta, jotta lihan luonnollinen maku tulee esiin. Paista tai grillaa korkealla lämmöllä haluamaasi kypsyysasteeseen. Mielestämme medium rare (56 °C) on täydellinen kypsyysaste. Anna vetäytyä hetki. Liha kannattaa vuolla valmiiksi ennen tarjoilua.

Enemmän makua, kiitos ruohon

Ruoholla kasvatettu naudanliha on hienoista hienointa. Ruoho takaa lihan hienon marmoroitumisen ja antaa lihalle tyypillisen tummanpunaisen värin sekä poikkeuksellisen rikkaan ja monisyisen maun. Olemme tarkasti valinneet juuri tämän palan. Kaikkein parhaasta eläimestä kaikkein parasta

Alkuperä ja kestävyys

Ruoholla kasvatettu naudanlihamme tulee vihreiden saarien maatiloilta Irlannista ja Uudesta-Seelannista, missä luonto ja viljelijöiden asiantuntemus on vailla vertaansa. Eläimet laiduntavat vapaina, eikä niitä ruokita ihmisille tarkoitetulla ruoalla.