Ulkofilee saadaan eläimen selästä, longissimus dorsi -lihaksesta. Koska lihas on suurimman osan ajasta levossa, ulkofilee on erityisen mureaa. Tämä osa tunnetaan monilla eri nimillä, mikä voi olla hieman hämmentävää. Englanniksi nimi on yleensä striploin. Esille pantuna lihalla on kuitenkin monta nimeä: new york strip, strip steak, sirloin steak, contre-fillet.
Lihakulttuurin lihassa makurasva jätetään lihaan. Se antaa lihalle ihanan maun kypsennettäessä.
Ulkofilee
Nauta kasvatettu ruoholla

Valmistus

Suolaa liha ennen valmistusta, jotta lihan luonnollinen maku tulee esiin. Paista tai grillaa korkealla lämmöllä haluamaasi kypsyysasteeseen. Mielestämme medium rare (56 °C) on täydellinen kypsyysaste. Anna vetäytyä hetki. Liha kannattaa vuolla valmiiksi ennen tarjoilua.