Presa tarkoittaa kylkiluiden lähellä olevaa karetta. Jos kyseessä olisi naudanliha, sen nimi olisi Denver Steak. Kare on tavallisestikin yksi porsaan maukkaimmista osista. Lihan ensiluokkaisen laadun takia maku on tässä tapauksessa erityisen herkullinen. Presa on muun sianlihamme tapaan peräisin Iberico Bellota -laatuluokan porsaista.

Valmistus

Marmoroitunut presa ei kaipaa suolan lisäksi muita mausteita. Maku on silti mahtava. Liha soveltuu erinomaisesti grillaukseen, mutta voit myös paistaa lihan pannulla, melko korkealla lämmöllä. Kypsytä, kunnes sisälämpötila on 65 °C. Se on mielestämme täydellinen kypsyysaste!

Hienointa espanjalaista porsaanlihaa

Iberico on maailman kuuluisinta porsaanlihaa. Sillä on useita luokituksia. Kaikkein parasta on Bellota, mikä tarkoittaa, että porsas on syönyt tammenterhoja kasvatuksen loppuvaiheessa. Tammenterhot antavat lihalle hienon, pähkinäisen maun. Rakenne ja väri muistuttavat naudanlihaa. Ihana marmorointi tuo makuun lisää mehukkuutta ja rikkautta.

Alkuperä ja kestävyys

Iberico Bellota -lihaa saa vain Iberian niemimaalta. Olemme valinneet juuri tämän lihan, koska sen laatu ja maku ovat täysin omaa luokkaansa. Porsaat elävät ulkona vuoden ympäri ja syövät pysyvillä laidunalueilla, mikä auttaa ylläpitämään alueen biologista monimuotoisuutta.