Top blade tai on leikattu lihakarjan keskilavasta ja se on yksi mureimmista leikkuista silloin kun liha on peräisin korkealaatuisista eläimistä kuten Lihakulttuurissa on.

Muita tunnettuja termejä leikkuulle ovat mm. Flat Iron Steak, butler steak, oyster blade tai feather blade.

VALMISTUS

Laita vain makusi mukaan suolaa ennen valmistusta, jotta lihan luonnollinen maku tulee esille. Paista tai grillaa kovassa lämmössä molemmin puolin siten että lihaan muodostuu paistopintaa ja kunnes lihasneste alkaa kirkastumaan. Suosittelemme kypsyydeksi medium rare jolloin keskilämpötila on n. 56 °C. Tämän jälkeen anna lihan vetäytyä hetki ja leikkaa liha poikkisyin, jonka jälkeen sen on valmista tarjoiltavaksi.

Täydellisen marmoroitumisen salaisuus

Marmoroitunut naudanliha on peräisin Angus-rodusta. Eläimet laiduntavat ensin ruohoa, ja kasvatuksen loppuvaiheessa niitä ruokitaan viljalla. Oikean rodun ja rehun yhdistelmällä saadaan aikaan täydellinen marmoroituminen ja hieno, voinen maku. Paloittelun yhteydessä tarkistamme jokaisen palan valitaksemme vain parhaimmat.

Alkuperä ja kestävyys

Liha on peräisin Kanadasta ja Australiasta, missä on pitkät perinteet viljaruokinnasta. Perheomistuksessa olevat tilat ylläpitävät eläinten, laidunmaiden ja koko alueen hyvinvointia. Eläimet laiduntavat ulkona vapaasti ja syövät viljan karja-aitauksissa, edelleen ulkona.