Naudan kuve on alhaalta vatsan takaosasta saatavaa mureaa lihaa. Perinteisesti kuvetta on käytetty jauhelihana tai palapaistina. Lihakulttuurin liha on kuitenkin niin laadukasta, että kuvetta voi käyttää myös moneen muuhun tarkoitukseen. Tätä ruhon osaa kutsutaan myös nimillä flank steak ja bavette.
Naudan kuve on melko suurisyistä, mutta oikein valmistettuna ja leikattuna silti mureaa.
Naudan kuve
Nauta kasvatettu ruoholla ja viljalla
Valmistus
Suolaa liha ennen valmistusta, jotta lihan luonnollinen maku tulee esiin. Paista tai grillaa korkealla lämmöllä haluamaasi kypsyysasteeseen. Mielestämme medium rare (59°C) on täydellinen kypsyysaste. Anna vetäytyä hetki. Liha kannattaa vuolla valmiiksi ennen tarjoilua. Leikkaa lihan syiden vastaisesti.