Naudan kuve on alhaalta vatsan takaosasta saatavaa mureaa lihaa. Perinteisesti kuvetta on käytetty jauhelihana tai palapaistina. Lihakulttuurin liha on kuitenkin niin laadukasta, että kuvetta voi käyttää myös moneen muuhun tarkoitukseen. Tätä ruhon osaa kutsutaan myös nimillä flank steak ja bavette.
Naudan kuve on melko suurisyistä, mutta oikein valmistettuna ja leikattuna silti mureaa.

Valmistus

Suolaa liha ennen valmistusta, jotta lihan luonnollinen maku tulee esiin. Paista tai grillaa korkealla lämmöllä haluamaasi kypsyysasteeseen. Mielestämme medium rare (59°C) on täydellinen kypsyysaste. Anna vetäytyä hetki. Liha kannattaa vuolla valmiiksi ennen tarjoilua. Leikkaa lihan syiden vastaisesti.

Täydellisen marmoroitumisen salaisuus

Marmoroitunut naudanliha on peräisin Angus-rodusta. Eläimet laiduntavat ensin ruohoa, ja kasvatuksen loppuvaiheessa niitä ruokitaan viljalla. Oikean rodun ja rehun yhdistelmällä saadaan aikaan täydellinen marmoroituminen ja hieno, voinen maku. Paloittelun yhteydessä tarkistamme jokaisen palan valitaksemme vain parhaimmat.

Alkuperä ja kestävyys

Liha on peräisin Kanadasta ja Australiasta, missä on pitkät perinteet viljaruokinnasta. Perheomistuksessa olevat tilat ylläpitävät eläinten, laidunmaiden ja koko alueen hyvinvointia. Eläimet laiduntavat ulkona vapaasti ja syövät viljan karja-aitauksissa, edelleen ulkona.