Secreto, ”porsaan salaisuus”, on runsaan sentin paksuinen lihas, joka sijaitsee hieman piilossa, syvällä olkapään ja niskan taitekohdassa. Se on runsaan marmoroitunut ja mehukas, jolle on vaikea löytää vertailukohtaa.

VALMISTUS

Laita vain makusi mukaan suolaa ennen valmistusta, jotta lihan luonnollinen maku tulee esille. Paista tai grillaa molemmin puolin siten että liha on läpikypsää ja keskilämpötila n. 70 °C. Se on mielestämme täydellinen kypsyysaste! Tämän jälkeen anna lihan vetäytyä hetki jonka jälkeen sen on valmista tarjoiltavaksi poikkisyin leikaten.

Hienointa espanjalaista porsaanlihaa

Iberico on maailman kuuluisinta porsaanlihaa. Sillä on useita luokituksia. Kaikkein parasta on Bellota, mikä tarkoittaa, että porsas on syönyt tammenterhoja kasvatuksen loppuvaiheessa. Tammenterhot antavat lihalle hienon, pähkinäisen maun. Rakenne ja väri muistuttavat naudanlihaa. Ihana marmorointi tuo makuun lisää mehukkuutta ja rikkautta.

Alkuperä ja kestävyys

Iberico Bellota -lihaa saa vain Iberian niemimaalta. Olemme valinneet juuri tämän lihan, koska sen laatu ja maku ovat täysin omaa luokkaansa. Porsaat elävät ulkona vuoden ympäri ja syövät pysyvillä laidunalueilla, mikä auttaa ylläpitämään alueen biologista monimuotoisuutta.