Tomahawk tarkoittaa entrecôtea, jossa luu on edelleen paikoillaan. Nimi juontaa juurensa ulkonäköön: tomahawk muistuttaa Amerikan alkuperäiskansan käyttämää sotakirvestä. Entrecôte-tomahawkin paksuus vaihtelee luun mukaan. Tomahawk on kuitenkin huomattavasti paksumpi kuin tavallinen entrecôte. Yksittäinen tomahawk voi painaa jopa 1,5 kiloa. Nautittavaa riittääkin monelle. Liha on tietenkin hienosti marmoroitunutta, mahtavan mureaa ja juuri niin maukasta kuin ruoholla kasvatetulta entrecôtelta sopii odottaa.

Valmistus

Tomahawk sopii täydellisesti grillaukseen. Suolaa liha kevyesti ja grillaa sitten kansi suljettuna epäsuorassa lämmössä, kunnes sisälämpötila on 54 °C. Lihan paksuudesta riippuen kypsyminen voi kestää jopa puolitoista tuntia. Odotus kuitenkin palkitaan, sillä lihasta tulee mahtavan mehukasta! Kun sisälämpötila on sopiva, grillaa suoralla lämmöllä muutama minuutti kummaltakin puolelta, jotta paistopinnasta tulee kauniin ruskea ja liha saa kunnon grillauksen maun. Anna sitten lihan vetäytyä viiden minuutin ajan. Vuole pöydässä, tarjoile ja nauti!

Enemmän makua, kiitos ruohon

Ruoholla kasvatettu naudanliha on hienoista hienointa. Ruoho takaa lihan hienon marmoroitumisen ja antaa lihalle tyypillisen tummanpunaisen värin sekä poikkeuksellisen rikkaan ja monisyisen maun. Olemme tarkasti valinneet juuri tämän palan. Kaikkein parhaasta eläimestä kaikkein parasta

Alkuperä ja kestävyys

Ruoholla kasvatettu naudanlihamme tulee vihreiden saarien maatiloilta Irlannista ja Uudesta-Seelannista, missä luonto ja viljelijöiden asiantuntemus on vailla vertaansa. Eläimet laiduntavat vapaina, eikä niitä ruokita ihmisille tarkoitetulla ruoalla.