Entrecôte on uskomattoman mureaa, ja runsaan marmoroitumisen ansiosta sen maku on erityisen mehevä ja täyteläinen. Lihan korkean rasvapitoisuuden takia entrecôte kannattaa paistaa tai grillata viipaloituna. Entrecôte saadaan selästä etuselän ja ulkofileen välistä. Nimi juontaa juurensa ranskankieliseen ilmaisuun entre côte, ”kylkiluiden välillä”. Entrecôte tunnetaan myös nimellä rib eye, cube roll tai scotch fillet.
Entrecôte
Nauta kasvatettu ruoholla ja viljalla
Valmistus
Suolaa liha ennen valmistusta, jotta lihan luonnollinen maku tulee esiin. Paista tai grillaa korkealla lämmöllä haluamaasi kypsyysasteeseen. Mielestämme medium rare (56 °C) on täydellinen kypsyysaste. Anna vetäytyä hetki. Liha kannattaa vuolla valmiiksi ennen tarjoilua.