Hei! Missä tilanne sijaitsee?
Aldehuela de la Bóvedan kunnassa lähellä Salamancan kaupunkia. Kunta kuuluu espanjalaiseen Extramaduran alueeseen, joka tunnetaan Iberico-porsaistaan ja tammistaan.
Millä nimellä tilaa kutsutaan?
Tilan nimi on Sebastián Rubio, ja tilaa hoitaa San Pascualin perhe.
Kuinka monta porsasta teillä on?
Meillä on noin 280 porsasta, jotka saavat kulkea vapaasti tilan 350 hehtaarin alueella.
Kuinka pitkään olette kasvattaneet porsaita?
Yli 40 vuoden ajan.
Kuinka laatu pidetään korkeana? Onko siihen jotain salaista niksiä?
Rodulla on tietenkin väliä. Ja sillä, että porsaat elävät lähes kaksi vuotta ulkona, dehesalla. Dehesa on erityinen metsätyyppi, jota esiintyy vain tällä alueella. Tammista saadaan tammenterhoja – bellotas – joita porsaat sitten syövät. Juuri tammenterhoista porsaat saavat terveellisiä rasvahappoja. Ja tietenkin ominaismakunsa. Toinen äärimmäisen tärkeä asia on se, että porsaat voivat liikkua vapaina ja etsiä itse vettä ja ravintoa eli tammenterhoja, mutta myös ruohoa ja muita kasveja. Kaiken tämän ansiosta lihasta tulee hienosti marmoroitunutta ja huippulaadukasta. Laadukkain liha saa Iberico Bellota -merkinnän. Juuri tätä lihaa Lihakulttuuri myy.
Mitä vastuullisuus tarkoittaa teille?
San Pascualin perhe ja tilan hoitaminen ehdottomasti auttavat dehesanin ainutlaatuisen ekosysteemin ylläpitämisessä.
Kuinka pitkiä työpäivät ovat tilalla?
Työt aloitetaan aamun sarastaessa ja lopetetaan, kun aurinko laskee. Eläimistä täytyy huolehtia paikan päällä.
Mistä olet ylpein tilanne ja kasvatuksen suhteen?
Tilan hoitaminen ei ole helppoa, kun siihen osallistuu monta sukupolvea. Työ on kuitenkin palkitsevaa. Innostuneisuutemme, päättäväisyytemme ja intohimomme ansiosta porsaanlihasta tulee huippulaadukasta, mistä olemme äärettömän ylpeitä. Ensiluokkainen tila on myös hieno perintö tuleville sukupolville.