Hei John Phelan! Missä tilanne sijaitsee?

Dunbellin kylässä, joka sijaitsee Irlannin kaakkoisosassa lähellä Kilkennyn kaupunkia.

Onko kyseessä isokin tila?

Meillä on maata 150 aaria (60 hehtaaria) ja noin 300 nautaa, joten olemme hieman keskimääräistä suurempi tila. Useimmat hiehoistamme ovat Limousin-, Charolais- ja Blonde Aquitane -rotua. Joukkoon mahtuu myös Angus-karjaa.

Kuinka pitkään olette tuottaneet naudanlihaa?

Isäni hoiti tilaa ennen kuin tila siirtyi minulle ja perheelleni. Olemme siis olleet alalla vähintään 50–60 vuotta.

Kuinka laatu pidetään korkeana? Onko siihen jotain salaista niksiä?

Ennen kaikkea kyse on siitä, että eläimet laiduntavat ruohoa ulkona lähes koko vuoden ajan. Ulkolaidun on terveellisin ja kestävin ympäristö lihakarjalle, ja takaa myös parhaat eläimet. Kasvatustapamme ansiosta myös eläimet voivat hyvin.

Mitä vastuullisuus tarkoittaa sinulle?

Käytämme järjestelmää, jolla keräämme sadevettä, ja aurinkopaneeleja, jotka kattavat osan energiantarpeestamme. Huolehdimme myös siitä, että ruohoa käytetään taloudellisesti. Jos tarvitsemme heinää ja viljaa, käytämme omalla tilalla kasvanutta. Meidän ei tarvitse koskaan ostaa mitään muualta.

Kuinka pitkiä työpäivänne ovat?

Pituus vaihtelee hieman vuodenajan mukaan. Yleensä työpäivä kestää noin kuusi tuntia.

Mistä olet ylpein tilasi ja kasvatuksen suhteen?

Mielestäni on mahtavaa, että niityiltä, joilla minäkin kasvoin, tulee niin hienoja eläimiä. Toivon, että myös tulevat sukupolvet voivat olla ylpeitä samasta asiasta. Olen myös ylpeä kehityksestä, jonka olemme saaneet aikaan omana aikanani. Maankäytön, resurssien hyödyntämisen ja eläinten hyvinvoinnin kannalta tuotantomme on nykyään yhtä tehokasta kuin parhailla maitotiloilla.